WEDSTRIJDEN IN TIJDEN VAN COVID-19

Gezien de huidige maatregelen van toepassing, dienen we ook op Circuit Zolder ons format aan te passen. Er zullen wedstrijden verreden worden verspreid over een tijdspanne van meerdere uren. Zo beperken we het aantal contacten onderling en spreiden we de drukte. 

  • Iedere deelnemer kan maximaal 2 begeleiders meebrengen. Kinderen onder de 12 jaar worden niet meegerekend.
  • First come = First served. Dit wil zeggen dat iedere renner die zich heeft aangemeld EN betaald heeft, is ingeschreven. Inschrijven ter plaatse is NIET mogelijk.
  • Circuit Zolder heeft specifieke maatregelen, vind deze hier.

WINNAARS

Vanaf 2020 zijn er twee algemene kampioenen zijn, een bij de -40 jarigen en een bij de +40 jarigen. Zo zal de strijd eerlijk verlopen!
De tweede wedstrijd zal verreden worden op een zondag, zo kunnen ook onze helden, de fietsenmakers, deelnemen aan een wedstrijd.
Een apart klassement zal voor hen worden opgemaakt, cool, nee? 

OVER DE ZOLDER CYCLING CUP

Wil jij ook weten hoe het voelt om met de armen in de lucht de legendarische laatste rechte lijn te overschrijden?

€5000 PRIJZEN

FORMAT

Er worden op iedere wedstrijddag 2 wedstrijden gereden : 1 wedstrijd voor renners van 40 jaar en jonger en 1 wedstrijd voor renners boven de 40 jaar. Per wedstrijd wordt er 60 km gereden, oftewel 15 ronden.

De wedstrijd voor renners van 40 jaar en jonger wordt voor het dagklassement nog eens opgesplitst voor renners onder de 30 (20-T’s) en voor renners tussen de 31 en de 40 jaar oud (30-T’s).

De wedstrijd voor de 40+ wordt voor het dagklassement opgesplitst in renners tussen de 41 en de 50 (40-T’s) en boven de 50 (50-T’s).


PRIJZENPOT

De renners die op voorhand inschrijven en betalen voor de 3 wedstrijden komen in aanmerking voor een mooie prijzenpot in natura en € 1000 aan GELDPRIJZEN voor het eindklassement.
De prijzenpot wordt evenredig verdeeld over de twee leeftijdsgroepen (-40 & +40).

1Ste plaats in het eindklassement -> € 250

2de plaats -> € 200

3de plaats -> € 150

4de plaats -> € 100

5de tot 10de plaats -> € 50


PODIA

Na iedere wedstrijd vindt er een podium plaats per leeftijdscategorie (20-T’s, 30-T’s, 40-T’s & 50-T’s). Na afloop van de derde wedstrijd vindt het podium voor het eindklassement per leeftijdsgroep (-40 & +40) plaats.
Alle podia gaan door op het terras van de Ottobar meteen na de wedstrijd, verplichte aanwezigheid.

KLASSEMENT

Er worden per wedstrijd punten toegekend aan alle renners. De renner die na afloop van de 3 wedstrijden van de Zolder Cycling Cup de meeste punten heeft wint het eindklassement. De laatste renner uit de wedstrijd (en de categorie) krijgt 1 punt, de voorlaatste 2 punten,…enz. Dus hoe meer concurrentie een renner heeft hoe meer punten dat hij scoort.

Starten is genoeg om punten te krijgen.

Voor een 3de plaats in zijn categorie scoort een renner 3 punten extra

Voor een 2de plaats in zijn categorie scoort een renner 4 punten extra

Voor een 1ste plaats in zijn categorie scoort een renner 5 punten extra

Voor een snelste ronde in zijn wedstrijd scoort een renner 2 punten extra


Transponderbus

Iedere deelnemer aan de Zolder Cycling Cup is verplicht een 2de drinkbushouder op de fiets te monteren om de transponderbus in te steken. 
Transponders in de trui geven onvoldoende signaal. De organisatie is niet verantwoordelijk voor slechte plaatsing van de transponders.