Beste fietser, 

We hebben er reikhalzend naar uitgekeken en binnenkort is het weer zover … dan schieten we de Essec 12 Hours of Cycling op gang.  En hopelijk zijn jullie er klaar voor! Goed weer is alvast besteld, maar daar hebben we nog geen bevestiging van gekregen … 

OPENINGSUREN SECRETARIAAT 

De openingsuren van het secretariaat staan hieronder vermeld en hangen uit op het secretariaat. Het heeft geen enkele zin om vrijdagavond reeds vroeger naar Zolder te komen want je kan de paddock toch niet in voor 19u! Op vrijdag is het circuit nog verhuurd aan een externe partner, dus we kunnen niet eerder opstellen. Gelieve dit te respecteren aub!! 

PADDOCK 

Al enkele jaren werken we zonder voorbehouden plaatsen in de paddock. Iedereen heeft vrije toegang tot de paddock met uitzondering van de ruimte achter de eerste pitboxen want die is gereserveerd voor de Corporate teams. Voor onze Corporate teams voorzien we ook een plaats in een pitbox. Uit ervaring weten we ondertussen dat het terrein van Circuit Zolder groot genoeg is om alle teams de nodige ruimte te geven zonder per sé te willen vasthouden aan de vooropgestelde 10m x 10m. Dus op een mobilhome of caravan meer of minder gaan we echt niet kijken. 

Zoals altijd is er water en elektriciteit voorzien in de paddock. Dit is in de prijs inbegrepen. Wel dient u zelf waterslangen en elektriciteitskabels te voorzien. Voor de elektriciteit heeft u ook een ‘blauwe campingstekker 220V’ nodig om de aansluiting aan de kast te maken. 

ARMBANDJES EN STARTNUMMERS 

De enveloppen zijn af te halen op het secretariaat vrijdagavond tussen 19u en 21u en op zaterdag tussen 7u en 8u. We werken met rugnummers. Dus gelieve per renner de nodige veiligheidsspelden te voorzien. Enkele dagen voor de start publiceren we de startlijst op onze website en via Facebook. Het is extra handig als u uw teamnummer bij de hand hebt (of van buiten kent) tijdens de aanmelding op het secretariaat. 

BRIEFING 

Graag alle teamverantwoordelijken én renners op de briefing aanwezig zaterdag om 8u30 op de esplanade boven het secretariaat (te bereiken via de groene, rode blauwe en zwart/wit geblokte trappen achteraan het grote pitgebouw). Wij vragen met aandrang dat jullie op voorhand het reglement op onze website nalezen. Wij gaan ervan uit dat iedereen het reglement kent. 

BEVOORRADINGSZONE 

We rijden dit jaar in de juiste rijrichting.  

De bevoorradingszone is voorzien in de 1ste Linkse bocht. Hier hebben jullie plaats genoeg om eten en drinken aan te nemen. Mogen wij vragen ALLEEN in deze zone bevoorrading te doen. Solorijders die niet naar de wisselzone wensen te gaan gebruiken ook deze bevoorradingszone. 

START 

Om 9u50 starten we allemaal tegelijk achter de safety-car om dan om 10u te starten met een vliegende start. 

PSEUDO SOLO RIJDERS 

CHAPEAU voor wat de echte binken van de 12-Uren doen. In hun eentje proberen zoveel mogelijk rondjes af te leggen en hun grenzen ieder rondje weer te verleggen. AWOERT voor de pseudo solo’s die enkel de baan op gaan om een paar rondjes hard te rijden, het peloton uit elkaar te trekken en hun kopman wat te helpen. Het is niet makkelijk om het uit te sluiten. Verbieden we op één of andere manier “pseudo solo’s” dan komen er wel pseudo duo’s of pseudo quattro’s… Maar kunnen we niet gewoon een beroep doen op de fair-play? Kunnen we niet gewoon een wedstrijd rijden naar de geest van het reglement? 

TOCH 3 BIJKOMENDE REGELS VOOR SOLO’s: 

1/ Stilstaan (uitgenomen bij pech), in de tegengestelde richting rijden of stapvoets rijden op de piste of in de pitlane is zeer gevaarlijk en dus verboden. De scheidsrechters op de baan kunnen deze inbreuken vaststellen en overgaan tot uitsluiting van de bewuste renner en eventueel het ganse team waarvoor de renner in steun rijdt. 

2/ Wachten in de wisselzone met transponderbus in de drinkbushouder is verboden voor solo’s.  Echte solo’s wachten niet in de wisselzone tot de leiders binnen komen. Zij gaan meteen de baan op… 

3/Solo’s en teams die na 2u geen 13 ronden hebben afgelegd worden uit koers genomen. 

LICENTIEHOUDERS 

De Essec Cycling Series zijn uithoudingswedstrijden voor NIET-licentiehouders. En dit wensen we zo ook te houden. Renners die wekelijks aan de slag zijn bij de nevenbonden zijn niet op hun plaats in de 12Uren. Ook hier weer doen we een beroep op uw fair-play. Indien u een inbreuk tegen deze regel vaststelt mag u altijd contact opnemen met de organisatie. Uw inlichtingen worden vertrouwelijk behandeld. 

VERZEKERING 

De Essec Cycling Series vallen niet onder één of andere wielerbond en de deelnemers zijn dus via de organisatie niet verzekerd voor persoonlijke lichamelijke ongevallen. 

Lees zeker en vast het Reglement na op onze website: https://www.endurancecyclingseries.be/12-uur-zolder/reglement/ 

Wil je voor, tijdens en net na de wedstrijd op de hoogte blijven van alle nieuwtjes, foto’s, uitslagen, … ‘like’ dan zeker nu al onze Facebookpagina https://www.facebook.com/endurancecyclingseries/. Jullie mogen gerust filmpjes, foto’s, … plaatsen op onze Facebook!  

Veel succes en vooral veel plezier in Zolder! 

Essec Cycling Team 

 

Openingsuren secretariaat: 

 

Vrijdag 30 augustus 2019: van 19.00 tot 21.00 

Zaterdag 31 augustus 2019: van 07.00 tot 22.00