Essec 24 uur

UPDATE 07/01/2019
24 uur rijden: Geen paardenkracht maar spierkracht drijft de renners tot het uiterste. Hier geldt meer dan ooit: ‘De volhouder wint’. Ook voor de supporters. 
Daarom is de 24 Hours of Cycling een uithoudingsrace die aaneensluitend 24 uur moet duren: Superpole, starten op zaterdag om 15:00u en 24 uur later eindigen.

Net zoals in onze buurlanden en de rest van ons wielerminnend land rijden de wielertoeristen, vaak in weer en wind, met duizenden op onze wegen. Maar ook op Circuit Zolder, dat vooral bij liefhebbers van gemotoriseerde sporten bekend staat, zien we ’s avonds vaak honderden sportievelingen rondjes op de omloop afwerken. Sinds 2009 is Circuit Zolder volledig verlicht wat de mogelijkheid geeft om ook ’s avonds op een afgesloten en veilig parcours te fietsen.

Een recreatief topsport evenement!
De Essec 24 Hours Cycling @ Zolder heeft bewezen een topsport evenement te zijn. Een topsport evenement maken zonder daarbij de brede doelgroep uit het oog te verliezen is onze hoofdbekommernis. Deelnemen is bij velen nog steeds belangrijker dan winnen. Om het sportieve gedeelte perfect te doen verlopen gebruiken we ook dit jaar weer timekeeping identiek aan de auto- en motorsport, waarbij met behulp van de informatica iedere deelnemer bij iedere passage zijn tijd, positie, achterstand en voorsprong zal kennen en dat tot op een honderdste van seconde precies!

Een gezellig sportief team evenement dat je beleeft met vrienden!
Maar de Essec 24 Hours Cycling is vooral bedoeld voor teams die erbij willen zijn voor de ambiance, voor de gezelligheid, de echte amateurploegen dus. Een unieke manier om samen met je wielervrienden te proeven van de echte teamsport. Een wedstrijd waar tussendoor in het rennerskwartier tijd is voor sterke verhalen bij de bbq …

Een teambuilding evenement voor bedrijven!
Tijdens de Essec 24 Hours Cycling @ Zolder wordt er ook gestreden voor de Corporate Challenge. Bedrijven kunnen hun personeelsleden, klanten of leveranciers overtuigen hun kleuren te verdedigen. Meteen een nooit geziene en onevenaarbare incentive ! Voor deze teams die uitkomen in de Corporate Challenge wordt er bovendien een weekendlang volledige catering voorzien. Lunch, 4-uurtje en avondmaal op zaterdag en ontbijt en lunch op zondag allemaal in de prijs inbegrepen.