Essec 12 uur

Voorstelling

De Essec 12 Hours Cycling @ Zolder is een recreatieve aflossingsproef die verschillende teams van maximum 6 renners de mogelijkheid biedt om het tegen elkaar op te nemen in een 12 uren durende proef op het circuit van Zolder op 31 augustus 2019. Het team dat de meeste ronden na 12 uren heeft afgelegd is de winnaar.

In 2019 wordt de Essec 12 hours Cycling @ Zolder gereden in de normale rijrichting.

Klassementen

Er zullen nevenklassementen opgemaakt worden met bekers voor :

  • Solo’s (ook Solo Women)
  • Duo’s; ploegen van 2 renners
  • Quattro’s : ploegen 3 tot 4 renners
  • Sextet : ploegen met 5 tot 6 renners
  • Women Only: ploegen met 5 tot 6 vrouwelijke renners
  • Corporate ploegen : bedrijfsploegen tot 6 renners

Binnen deze klassementen wordt er een opdeling gemaakt in -40 en +40 ( indien er meer dan 5 teams teams mee doen. Anders wordt alleen de winnaar gehuldigd )

Corporate teams doen mee in 2 klassementen (Corporates en het respectievelijke klassement).

Het vertrek van de 12 Uren vangt aan op zaterdag 31 augustus 2019 om 10.00 uur en eindigt om 22.00 uur.

Een recreatief topsport evenement!
Een topsport evenement maken zonder daarbij de brede doelgroep uit het oog te verliezen is onze hoofdbekommernis. Deelnemen is bij velen nog steeds belangrijker dan winnen. Om het sportieve gedeelte perfect te doen verlopen gebruiken we timekeeping identiek aan de auto en motorsport, waarbij met behulp van de informatica iedere deelnemer bij iedere passage zijn tijd, positie, achterstand en voorsprong zal kennen en dat tot op een honderdste van seconde precies!

Een gezellig sportief team evenement dat je beleeft met vrienden!

Maar de Essec 12 Hours Cycling @ Zolder is vooral bedoeld voor teams die erbij willen zijn voor de ambiance, voor de gezelligheid, de echte amateurploegen dus. Een unieke manier om samen met je wielervrienden te proeven van de magie van het avondrijden, van de echte teamsport. Een wedstrijd waar tussendoor in het rennerskwartier tijd is voor sterke verhalen bij de bbq …

Een teambuilding evenement voor bedrijven!
Tijdens de Essec 12 Hours Cycling @ Zolder wordt er ook gestreden voor de Corporate Challenge. Bedrijven kunnen hun personeelsleden, klanten of leveranciers overtuigen hun kleuren te verdedigen. Meteen een nooit geziene en onevenaarbare incentive ! Voor deze teams die uitkomen in de Corporate Challenge wordt er bovendien volledige catering voorzien. Lunch, 4-uurtje en avondmaal op zaterdag allemaal in de prijs inbegrepen.