Essec 12 Hours cycling

 

Voorstelling

De Essec 12 Hours is een recreatieve aflossingsproef die verschillende teams van maximum 6 renners de mogelijkheid biedt om het tegen elkaar op te nemen in een 12 uren durende proef op Circuit Zolder op zaterdag 14 augustus 2021 in tegengestelde richting & op zaterdag 4 september 2021 met de richting mee. Het team dat de meeste ronden na 12 uren heeft afgelegd is de winnaar, het team dat de twee wedstrijden deelneemt neemt deel aan de Essec 24 Hours Cycling.

Klassementen

Er zullen nevenklassementen opgemaakt worden met bekers voor :

  • Solo’s (ook Solo Women)
  • Duo’s; ploegen van 2 renners
  • Quattro’s : ploegen 3 tot 4 renners
  • Sextet : ploegen met 5 tot 6 renners
  • Women Only: ploegen met 5 tot 6 vrouwelijke renners

In de categorieën solo’s, duo’s, quattro’s’ en sextet wordt mogelijks nog eens een opdeling gemaakt op basis van de gemiddelde leeftijd van de fietsers (enkel opsplitsing bij meer dan 5 inschrijvingen per klasse).

De verdeling van de gemiddelde leeftijd is vastgelegd -40/+ 40.

Het vertrek van de Essec 12 Hours is voorzien om 10.00u en eindigt om 22.00u.

Een recreatief topsport evenement!
Een topsport evenement maken zonder daarbij de brede doelgroep uit het oog te verliezen is onze hoofdbekommernis. Deelnemen is bij velen nog steeds belangrijker dan winnen. Om het sportieve gedeelte perfect te doen verlopen gebruiken we timekeeping identiek aan de auto en motorsport, waarbij met behulp van de informatica iedere deelnemer bij iedere passage zijn tijd, positie, achterstand en voorsprong zal kennen en dat tot op een honderdste van seconde precies!

Een gezellig sportief team evenement dat je beleeft met vrienden!

Maar de Essec 12 Hours is vooral bedoeld voor teams die erbij willen zijn voor de ambiance, voor de gezelligheid, de echte amateurploegen dus. Een unieke manier om samen met je wielervrienden te proeven van de magie van het avondrijden, van de echte teamsport. Een wedstrijd waar tussendoor in het rennerskwartier tijd is voor sterke verhalen bij de bbq …