12 uur Zolder

Voorstelling

De 12 Uren Fietsen @ Zolder is een recreatieve aflossingsproef die verschillende teams van maximum 8 renners de mogelijkheid biedt om het tegen elkaar op te nemen in een 12 uren durende proef op het circuit van Zolder op 25 augustus 2018. Het team dat de meeste ronden na 12 uren heeft afgelegd is de winnaar. Er zullen nevenklassementen opgemaakt worden met bekers voor

Solo’s (ook Solo Women)
Duo’s; ploegen van 2 renners
Quattro’s : ploegen 3 tot 4 renners
Ocho’s : ploegen met 5 tot 8 renners
Women Only: ploegen met 5 tot 8 vrouwelijke renners
Corporate ploegen : bedrijfsploegen tot 8 renners

Binnen de klassementen solo’s, duo’s, quattro’s en ocho’s wordt er nog een onderverdeling gemaakt tussen -40 jaar en + 40 jaar (enkel opsplitsing bij meer dan 5 inschrijvingen in die klasse).

Corporate teams worden ook mee opgenomen in het Ocho-klassement! Corporate teams doen dus mee in 2 klassementen (Corporates en Ocho).

De 12 Uren vangt aan op zaterdag 25 augustus 2018 om 10.00 uur en eindigt om 22.00 uur.

Een recreatief topsport evenement!
Een topsport evenement maken zonder daarbij de brede doelgroep uit het oog te verliezen is onze hoofdbekommernis. Deelnemen is bij velen nog steeds belangrijker dan winnen. Om het sportieve gedeelte perfect te doen verlopen gebruiken we timekeeping identiek aan de auto en motorsport, waarbij met behulp van de informatica iedere deelnemer bij iedere passage zijn tijd, positie, achterstand en voorsprong zal kennen en dat tot op een honderdste van seconde precies!

Een gezellig sportief team evenement dat je beleeft met vrienden!
Maar de 12 Uren Fietsen is vooral bedoeld voor teams die erbij willen zijn voor de ambiance, voor de gezelligheid, de echte amateurploegen dus. Een unieke manier om samen met je wielervrienden te proeven van de magie van het avondrijden, van de echte teamsport. Een wedstrijd waar tussendoor in het rennerskwartier tijd is voor sterke verhalen bij de bbq …

Een teambuilding evenement voor bedrijven!
Tijdens de 12 Uren wordt er ook gestreden voor de Corporate Challenge. Bedrijven kunnen hun personeelsleden, klanten of leveranciers overtuigen hun kleuren te verdedigen. Meteen een nooit geziene en onevenaarbare incentive ! Voor deze teams die uitkomen in de Corporate Challenge wordt er bovendien volledige catering voorzien. Lunch, 4-uurtje en avondmaal op zaterdag allemaal in de prijs inbegrepen.